Γαριδομακαρονάδα
Ανακάλυψε την τέχνη της Γαριδομακαρονάδας! Απόλαυσε τη μοναδική γεύση από τις φρέσκες γαρίδες και τα ζουμερά ζυμαρικά με μια εύκολη συνταγή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες φρέσκιες
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 350 γρ. ζυμαρικά λαζανάκι ή λινγκουίνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- ⅓ κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
- ⅓ κ.γ. ζάχαρη καστανή
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 30 ml ούζο
- 3 ντομάτες φρέσκες ώριμες και ψιλοκομμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. Αφήνουμε μόνο την ουρά για να μη συρρικνωθεί η γαρίδα όταν τη μαγειρέψουμε και να δείχνει όμορφη.
- Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες τα βράζουμε στο νερό για 15 λεπτά μαζί με το ζωμό λαχανικών.
- Εν τω μεταξύ, με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη, αφού τη χαράξουμε ελαφρώς από την ουρά ως το κεφάλι.
- Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σουρώνουμε, κρατώντας το ζωμό τον οποίο θα τον χρειαστούμε για να δώσουμε ένταση στη μακαρονάδα.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες για μισό λεπτό από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.
- Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε.
- Μόλις γυαλίσει και καραμελώσει το κρεμμύδι και βγουν τα αρώματα από το μπούκοβο, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
- Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Τέλος βάζουμε τις γαρίδες, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα .
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο