Σουτζουκάκια
Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά, λαχταριστά Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτλού. Επιλέξτε την δική σας αγαπημένη εκδοχή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. κιμά
- 4 φέτες ψωμί
- ½ φλ. κρασί κόκκινο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 αυγά
- ½ φλ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι - πιπέρι
- ½ φλ. λάδι
Σάλτσα
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ¼ φλ. λάδι
- ¼ φλ. κρασί κόκκινο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- αλάτι - πιπέρι
και με σάλτσα γιαουρτλού...
- 400 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. λάδι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Στύβουμε λίγο το ψωμί, αν δεν έχει απορροφηθεί το κρασί και το προσθέτουμε αργότερα στη σάλτσα
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
- Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200° για 15-20 λεπτά τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά με γιαουρτλού.
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο