Σουτζουκάκια

 

από Lina
Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά, λαχταριστά Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτλού. Επιλέξτε την δική σας αγαπημένη εκδοχή.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Σουτζουκάκια
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 500 γρ. κιμά
  • 4 φέτες ψωμί
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ½ φλ. λάδι

Σάλτσα

  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ φλ. λάδι
  • ¼ φλ. κρασί κόκκινο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι

και με σάλτσα γιαουρτλού...

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. λάδι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Στύβουμε λίγο το ψωμί, αν δεν έχει απορροφηθεί το κρασί και το προσθέτουμε αργότερα στη σάλτσα
  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  • Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200° για 15-20 λεπτά τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά με γιαουρτλού.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx