Μπισκότα cookies

 

από Totama
Γευστικότα soft cookies με πλούσια γεύση σοκολατας!
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )18 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 185 γρ. Αλεύρι
  • 125 γρ. Βούτυρο μαλακωμένο (σε μικρά κομμάτια)
  • 1 Αυγό
  • 4 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. σόδα
  • 180 γρ. Ζάχαρη μαύρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 5 γρ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι
  • Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. (Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες)
  • Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, με 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx