Αφράτα Ντονατσάκια Φούρνου

 

από BigMama
Η συνταγή της Τζένης Τσανακτσίδου για τα πιο Αφράτα Ντονατσάκια Φούρνου με Κρέμα, που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 5 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Παιδικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τα Ντονατσάκια

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το πιρούνι μας.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι φαρίνα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τη μεταφέρουμε πάνω στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Μόλις ξεκουραστεί, τη βάζουμε πάλι πάνω στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε παχύ φύλλο και με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ-πατ κόβουμε δισκάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C και ψήνουμε τα ντόνατς για 15 λεπτά.. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση.

Για την Κρέμα

  • Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο από το ζεστό γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα ντονατσάκια και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx