Αφράτα ψωμάκια για Burger
Ποιος είπε ότι τα σπιτικά ψωμάκια δεν γίνονται αφράτα; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα απολαύστε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 175 γρ. χλιαρό νερό
- 1 αυγό
- 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 9 γρ. μαγιά στιγμής
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασσιαστεί.
- Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο