Αφράτα ψωμάκια για Burger
Ποιος είπε ότι τα σπιτικά ψωμάκια δεν γίνονται αφράτα; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα απολαύστε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 175 γρ. χλιαρό νερό
- 1 αυγό
- 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 9 γρ. μαγιά στιγμής
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασσιαστεί.
- Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο αλείφουμε πάλι με βούτυρο.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο