Αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ
Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Ετοιμάστε τη δική σας Αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ πανεύκολα.
Υλικά
- 6 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα
- 2 βανίλιες
- άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψει το μείγμα καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού, σε δόσεις, εναλλάξ.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας στη βάση και τα πλαϊνά και αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με ένα ξυλάκι ότι δεν κολλάει ζύμη πάνω και σβήνουμε το φούρνο. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά τη βασιλόπιτα μέσα.
- Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρέσκειας σας.
- Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί! Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο