Αφράτο Κέικ Βανίλιας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας
Κλασικό Κέικ Βανίλιας με πλούσιο γλάσο Λευκής Σοκολάτας. Είναι πανεύκολο, αφράτο και νόστιμο και η λευκή σοκολάτα απλά το απογειώνει.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το κέικ
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- ½ κούπα γάλα εβαπορέ
- ½ κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)
Για το γλάσο
- 400 γρ. λευκή κοιυβερτούρα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 50 γρ. κουβερτούρα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν,
- Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα εβαπορέ και το χυμό και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύομε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά ακόμη πριν το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ καλύπτοντας ολόγυρα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την βάζουμε σε ένα σακουλάκι, Κόβουμε τη γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στη λευκή σοκολάτα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο