Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού

 

BigMama
Ετοιμάστε γρήγορα και πανεύκολα αυτό το Νηστίσιμο αρωματικό Κέικ Πορτοκαλιού, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε καν μίξερ.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το κέικ:

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σόδα και να αφρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Dimitris Michailidis
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx