Αλμυρές μπουκίτσες με Ελιά
Τα πιο γρήγορα ελιοπιτάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε! Αυτές οι αλμυρές μπουκίτσες με ελιά είναι ιδανικές ακόμη και για το σχολείο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα πορτοκαλάδα ή χυμό πορτοκαλιού
- 1-1½ βάζο ελιές πράσινες με κόκκινη πιπεριά
- λίγο πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Στο ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τον ανάβουμε στους 180° C στις αντιστάσεις, για να τον προθερμάνουμε.
- Παίρνουμε μια μπαλίτσα από ζύμη στα χέρια μας (περίπου 28-30 γρ.) και την ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό δισκάκι, περίπου ίσο με την παλάμη μας. Δεν χρειάζεται να το ανοίξουμε πολύ, ίσα ίσα που να χωράει μια ελιά.
- Βάζουμε στο δισκάκι την ελιά και την κλείνουμε μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι μπουκίτσες μας.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο