Αλμυρές μπουκίτσες με Ελιά

 

από BigMama
Τα πιο γρήγορα ελιοπιτάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε! Αυτές οι αλμυρές μπουκίτσες με ελιά είναι ιδανικές ακόμη και για το σχολείο.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )32 κομμάτια

Υλικά
 

  • 500 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1-1½ βάζο ελιές πράσινες με κόκκινη πιπεριά
  • λίγο πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Στο ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τον ανάβουμε στους 180° C στις αντιστάσεις, για να τον προθερμάνουμε.
  • Παίρνουμε μια μπαλίτσα από ζύμη στα χέρια μας (περίπου 28-30 γρ.) και την ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό δισκάκι, περίπου ίσο με την παλάμη μας. Δεν χρειάζεται να το ανοίξουμε πολύ, ίσα ίσα που να χωράει μια ελιά.
  • Βάζουμε στο δισκάκι την ελιά και την κλείνουμε μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι μπουκίτσες μας.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx