Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου
Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου, με απίθανη φρεσκάδα στη γεύση του, από τα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού που έχει μέσα. Θα το λατρέψετε!
Υλικά
Σκεύος: 21cm στρογγυλό
- 450 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 120 γρ, αλεύρι κοσκινισμένο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά ολόκληρα
- 3 ασπράδια αυγού
- ½ κούπα φύλλα βασιλικού
- ⅓ κ.γ. κουρκουμά σκόνη
- 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο και μερικές ροδέλες για διακόσμηση
- 1 κ.γ. σουσάμι άσπρο
- 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 3 κ.σ. λάδι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε τα αυγά με το μιξεράκι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με 21 εκ. διάμετρο, λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι στον πάτο και περιμετρικά. Ρίχνουμε το μίγμα και διακοσμούμε με τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο