Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου
Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου, με απίθανη φρεσκάδα στη γεύση του, από τα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού που έχει μέσα. Θα το λατρέψετε!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 21cm στρογγυλό
- 450 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 120 γρ, αλεύρι κοσκινισμένο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά ολόκληρα
- 3 ασπράδια αυγού
- ½ κούπα φύλλα βασιλικού
- ⅓ κ.γ. κουρκουμά σκόνη
- 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο και μερικές ροδέλες για διακόσμηση
- 1 κ.γ. σουσάμι άσπρο
- 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 3 κ.σ. λάδι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε τα αυγά με το μιξεράκι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με 21 εκ. διάμετρο, λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι στον πάτο και περιμετρικά. Ρίχνουμε το μίγμα και διακοσμούμε με τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Instagram 2lovecooking
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο