Αλμυρό Στρούντελ με Κιμά και Μανιτάρια

BigMama
Τραγανό, αλμυρό Στρούντελ, με πλούσια γέμιση από κιμά και μανιτάρια. Μια απίθανη συνταγή από τη Σεφ Νικόλ Μαρίνου.
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 5 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 φλ. τσ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τσ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 1 κρόκο αυγού
  • σουσάμι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στη συντήρηση να ξεπαγώσει από την προηγούμενη ημέρα.
  • Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και τη γλυκιά πάπρικα μέχρι να γίνει σπυρωτός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στον κιμά αφήνουμε 2 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό (περίπου 1 φλ.τσ.), αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Όταν είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη γραβιέρα .
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση του κιμά απλώνοντας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε περιθώριο γύρω γύρω περίπου 3 δάχτυλα. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλαγιές μεριές του φύλλου και σκεπάζουμε τη ζύμη με την επάνω και κάτω μεριά προς τα μέσα και πλέκουμε ακτινωτά, με προσοχή να μη βγει έξω η γέμιση.
  • Τοποθετούμε το στρούντελ με τη λαδόκολλα επάνω σε ρηχό ταψί και αλείφουμε με ένα πινελάκι τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx