Αμαρετίνι (Amarettini)
Ιταλικά τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή για να τα χρησιμοποιήσετε ως υλικό για την παρασκευή άλλων γλυκών.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 2 ασπράδια αυγού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα σε πούδρα
- 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
- 2 φακελάκια βανιλέτα
- λίγη ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στις αντιστάσεις ή στους 130° C στον αέρα.
- Με τη βοήθεια ενός μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε σταδιακά και σε δόσεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμαρέτο.
- Τέλος με τη βοήθεια μια σπάτουλας ενσωματώνουμε στο μείγμα, με ελαφριές κινήσεις, το αμύγδαλο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη διαμέτρου 6 mm και σχηματίζουμε αμαρετίνι διαμέτρου 1 cm, πάνω στο ταψί μας, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε το ταψί στο κάτω τρίτο του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά
- Αφαιρούμε τα αμαρετίνι από το φούρνο και τα τραβάμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο