Αναποδογυριστή Μηλόπιτα για διαβητικούς
Ζουμερή και μυρωδάτη, αναποδογυριστή Μηλόπιτα, χωρίς προσθήκη έξτρα ζάχαρης, ιδανική για διαβητικούς ή αθλητές.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κουταλάκια baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 2 χούφτες ξανθές σταφίδες
- 2 χούφτες μαύρες σταφίδες
- 2 χούφτες τριμμένη καρύδα
- 3 αυγά
- 4 μήλα ξεφλουδισμένα
- 60 γρ. βούτυρο Κερκύρας λιωμένο όχι να καίει
- ½ πλάκα κουβέρτα από 70% και πάνω περιεκτικότητα σε κακάο
- 3 κ.σ. μέλι αγαύης
- 3 κ.σ. black stripe melassa
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βουτυρώνω τη φόρμα.
- Πασπαλίζω με μια πρέζα μαύρη ζάχαρη τη βουτυρωμένη φόρμα.
- Ρίχνω λίγη κανέλα και στρώνω τα κομμένα μήλα σε φέτες.
- Ανακατεύω σε ένα μπολ τα στερεά υλικά δηλαδή: αλεύρι, baking, αλάτι, σόδα, βανίλια, σταφίδες, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδα, τριμμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα μήλα κομμένα σε κομματάκια,
- Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά ολόκληρα, ρίχνω τη μελάσα, το μέλι αγαύης και το κονιάκ.
- Ενώνω τα υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το χέρι, κρατώντας τη ζύμη όχι σφιχτή αλλά ανάρια.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο.
- Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
Όποιος τρώει λίγη μαύρη ζάχαρη μπορεί να προσθέσει 3 κουταλιές της σούπας.
Πηγή συνταγής και photo: Instagram sompou77
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο