Βασιλόπιτα Σοκολατένιο Κέικ
Απολαύστε την πιο νόστιμη Βασιλόπιτα Σοκολατένιο Κέικ! Η απαλή υφή του κέικ και η πλούσια γεύση της σοκολάτας, την κάνουν απλά ακαταμάχητη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 26cm στρογγυλό
Για τη ζύμη
- 4 μέτρια αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλλίνες
- 150 γρ. ζάχαρη
- 125 ml λάδι
- 150 ml γάλα
- 300 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το κέικ μόλις ψηθεί
- 125 γρ. γάλα
Για την κρέμα σοκολάτας
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
- τρούφα σοκολάτας
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλλίνες.
- Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα 150 γρ. γάλα και χτυπάμε λίγο να αναμειχθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε πάνω του 125 γρ. γάλα.
- Μόλις απορροφηθεί το γάλα και κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε.
Για την κρέμα σοκολάτας
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Περιμένουμε λίγο να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο κέικ και γαρνίρουμε με τρούφα τα τοιχώματα και λίγο στην επιφάνεια.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Dolciricettearabe
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο