Μπίνενστιχ (Bienenstich) ή αλλιώς Τσίμπημα της μέλισσας

από Primiso4
Μπίνενστιχ ή αλλιώς το τσίμπημα της μέλισσας! Ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό ψυγείου, με αφράτη ζύμη, ζουμερή γέμιση και τραγανή επικάλυψη αμυγδάλου.
Τσίμπημα της μέλισσα. Γλυκό ταψιού ψυγείου.
Προετοιμασία 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια

Υλικά
 

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml γάλα χλιαρό

Για την επικάλυψη

Για τη γέμιση

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο. Βάζουμε τη μαγιά θρυμματισμένη μέσα στη λακκούβα μαζί με μια πρέζα από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βιτάμ σε κομματάκια και δουλεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή λεία ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 40 λεπτάπερίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την ξαναζυμώνουμε μια φορά και την ανοίγουμε, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε ένα φύλλο ίσο με το ταψί του φούρνου. Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου, ή στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε εκεί το φύλλο της ζύμης για 30 λεπτά ακόμη, για να γίνει και να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.

Για την επικάλυψη

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανιλέτα, το μέλι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντάς τα περιμένουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα φιλέ. Ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν καλά.
  • Απλώνουμε την επικάλυψη ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη μας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα τετράγωνα. Κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση, οριζόντια, έτσι ώστε να αφαιρέσουμε το "καπάκι" της επικάλυψης. Βάζουμε το κάτω μέρος πίσω στη θέση του πάνω στο ταψί. Κρατάμε τα "καπάκια" πάνω στον πάγκο εργασίας μας, φροντίζοντας να έχουν την ίδια σειρά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα βάλουμε ξανά πίσω στη σωστή τους θέση, μόλις απλώσουμε την κρέμα μας.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης για 5 λεπτά μέσα στο κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το γάλα και τη ζάχαρη
  • Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε ένα ένα στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τη σαντιγύ και την προσθέτουμε μέσα στην κρύα κρέμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και σκεπάζουμε με τα "καπάκια" της ζύμης που είχαμε κρατήσει στον πάγκο εργασίας μας.
  • Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
5 από 4 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx