Μπίνενστιχ (Bienenstich) ή αλλιώς Τσίμπημα της μέλισσας
Μπίνενστιχ ή αλλιώς το τσίμπημα της μέλισσας! Ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό ψυγείου, με αφράτη ζύμη, ζουμερή γέμιση και τραγανή επικάλυψη αμυγδάλου.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την επικάλυψη
- 150 γρ. βιτάμ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 2 κ.σ. μέλι ρευστό
- 150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για τη γέμιση
- 1 φάκελο κρέμα αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 ml γάλα
- 800 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 5 φύλλα ζελατίνης
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο. Βάζουμε τη μαγιά θρυμματισμένη μέσα στη λακκούβα μαζί με μια πρέζα από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βιτάμ σε κομματάκια και δουλεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή λεία ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 40 λεπτάπερίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την ξαναζυμώνουμε μια φορά και την ανοίγουμε, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε ένα φύλλο ίσο με το ταψί του φούρνου. Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου, ή στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε εκεί το φύλλο της ζύμης για 30 λεπτά ακόμη, για να γίνει και να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.
Για την επικάλυψη
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανιλέτα, το μέλι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντάς τα περιμένουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα φιλέ. Ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν καλά.
- Απλώνουμε την επικάλυψη ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη μας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα τετράγωνα. Κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση, οριζόντια, έτσι ώστε να αφαιρέσουμε το "καπάκι" της επικάλυψης. Βάζουμε το κάτω μέρος πίσω στη θέση του πάνω στο ταψί. Κρατάμε τα "καπάκια" πάνω στον πάγκο εργασίας μας, φροντίζοντας να έχουν την ίδια σειρά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα βάλουμε ξανά πίσω στη σωστή τους θέση, μόλις απλώσουμε την κρέμα μας.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης για 5 λεπτά μέσα στο κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το γάλα και τη ζάχαρη
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε ένα ένα στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη σαντιγύ και την προσθέτουμε μέσα στην κρύα κρέμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και σκεπάζουμε με τα "καπάκια" της ζύμης που είχαμε κρατήσει στον πάγκο εργασίας μας.
- Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο