Μπισκότα Καραμέλας

BigMama
Τραγανά γεμιστά μπισκοτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Μια γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
biskota-karamelas
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )40 μπισκότα

Υλικά
 

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. μπέικν πάουντερ
  • 1 κ.γ. βανιλέτα (ή μια βανιλίνη)
  • 3 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τα 100 γρ. από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τη βανιλέτα και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη μας σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβουμε μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Αραδιάζουμε τα μπισκότα μας πάνω στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190° C, για 10 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα κολλάμε μεταξύ τους αλείφοντάς τα με λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx