Μπισκότα Καραμέλας
Τραγανά γεμιστά μπισκοτάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Μια γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. μπέικν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανιλέτα (ή μια βανιλίνη)
- 3 κ.σ. νερό
- 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε τα 100 γρ. από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τη βανιλέτα και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη μας σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβουμε μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Αραδιάζουμε τα μπισκότα μας πάνω στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190° C, για 10 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα κολλάμε μεταξύ τους αλείφοντάς τα με λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο