Μπισκότα λεμονιού

BigMama
Ραγισμένα μπισκότα όχι σοκολάτας, αλλά λεμονιού! Γίνονται εύκολα, είναι μαλακά και αρωματικά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 40 τεμάχια

Υλικά
 

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 γρ. baking powder (μπέικιν πάουντερ)
  • 1 αυγό
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία θα βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να σφίξει λίγο, για να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα και να μην απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
  • Κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης περίπου όσο ένα καρύδι και τα κυλάμε μέσα στη ζάχαρη άχνη. (Η αρχική συνταγή λέει να περάσουμε τα μπαλάκια της ζύμης πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και μετά από ζάχαρη άχνη αλλά εμένα δεν μου αρέσει να κάνουν κριτς κριτς στα δόντια όταν τα τρώω!)
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C στον αέρα.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx