Χαλβάς Φαρσάλων Εύκολος
Παραδοσιακός Χαλβάς Φαρσάλων ή αλλιώς Παζαριώτικος ή Σαπουνέ. Όπως και να τον πεις, είναι ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλύκισμα που λατρεύουμε όλοι.
Υλικά
- 4 κούπα ζάχαρη
- 6 κούπες νερό
- 2 κούπες κορν φλάουρ (νισιστέ)
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- 1½ κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα ολόκληρα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, 2 κούπες από τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
- Σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε μέσα τμηματικά 1,5 κούπες από τη ζάχαρη. Βάζουμε μισή κούπα και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί στις άκρες. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ακόμη μισή κούπα. Μόλις ρευστοποιηθεί και η δεύτερη κούπα συνεχίζουμε προσθέτοντας και την τελευταία μισή κούπα.
- Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και αρχίσει να παίρνει καστανό χρώμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα, η οποία θα αρχικά θα γίνει μια σκληρή μάζα.
- Μόλις διαλυθεί η σκληρή μάζα καραμέλας και πήξει καλά ο χαλβάς, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μην βλέπουμε το λάδι να επιπλέει πάνω από τον χαλβά.
- Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 30x35 εκ., πασπαλίζουμε με την τελευταία μισή κούπα ζάχαρης και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά στους 250° C μέχρι να κάνει ωραία κρούστα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα ή προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι μέσα στο χαλβά πριν τον απλώσουμε στο ταψί.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο