Σοκοκέικ με επικάλυψη ινδικής καρύδας
Μια βάση από σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη μαρέγκας με ινδική καρύδα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
- 150 ml γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το κακάο και τα προσθέτουμε με δόσεις μέσα στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη μαρέγκα την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μαρμελάδα μας, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
- Μετά από 20 λεπτά πασπαλίζουμε με λίγη ινδική καρύδα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο