Σοκοκέικ με επικάλυψη ινδικής καρύδας

από BigMama
Μια βάση από σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη μαρέγκας με ινδική καρύδα.
Προετοιμασία 1 λεπτό
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 31 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη βάση

Για την επικάλυψη

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 140 γρ. νιφάδες ινδικής καρύδας
  • ¾ κούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το κακάο και τα προσθέτουμε με δόσεις μέσα στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στη μαρέγκα την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μαρμελάδα μας, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
  • Μετά από 20 λεπτά πασπαλίζουμε με λίγη ινδική καρύδα.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx