Chocolate Chip Cookies
Τραγανά και ταυτόχρονα μαστιχωτά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας. Αυτά τα Chocolate Chip Cookies θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 170 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 1½ κ.γ. σόδα
- ⅓ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Σημειώσεις
Instructions
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ασπρίσει.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα από αλεύρι μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί καλά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα και το υπόλοιπο μείγμα από αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθούν (η ζύμη μας θα είναι σαν χοντρά τρίμματα).
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας να πάνε παντού.
- Προθαιρμένουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 160° C στον αέρα.
- Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη στα χέρια μας και πλάθουμε ένα στρογγυλό μπαλάκι, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι.
- Βάζουμε τα cookies μας σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε με λίγη απόσταση μεταξύ τους καθώς θα απλώσουν με το ψήσιμο. Στο ταψί του φούρνου μπορείτε να βάλετε περίπου 16 cookies.
- Αφήστε τα μπισκότα για 10-15 λεπτά μέσα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε. Έτσι θα σφίξει το βούτυρο και δεν θα απλώσουν πάρα πολύ στο ταψί σας.
- Ψήνουμε για 12-14 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο