Cinnamon Rolls (Ρολάκια Κανέλας)
Μοσχομύρισε το σπίτι! Τα καλύτερα Cinnamon Rolls που έχετε δοκιμάσει. Μεγάλα, αφράτα, μαλακά και πεντανόστιμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
- 220 γρ. χλιαρό γάλα
- 70 γρ. βιτάμ
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 70 γρ. λιωμένο βιτάμ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κοφτές κανέλα
Για την επικάλυψη
- 110 γρ. βιτάμ
- 120 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφια)
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε λιγάκι. Προσθέτουμε στο αλεύρι το βιτάμ λιωμένο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το γάλα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη για 1-1 1/2 ώρες, να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε στα δύο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλα 25x35 εκ. περίπου.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε το βιτάμ.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε το φύλλο μας με τη μισή ποσότητα από το βιτάμ και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή ποσότητα ζάχαρης-κανέλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
- Τυλίγουμε τα φύλλα μας σε ρολά ξεκινώντας από την μακριά πλευρά. Προσοχή! Δεν σφίγγουμε πολύ τη ζύμη μας, απλά τυλίγουμε ελαφρά έτσι ώστε να αφήσουμε χώρο να φουσκώσουν τα ρολάκια μας. Έπειτα κόβουμε κομμάτια 5 εκ. περίπου.
- Σε δύο ταψιά στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ρολάκια, με απόσταση μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν αρκετά. Τα πιέζουμε ελαφρά έτσι ώστε να απλώσουν λιγάκι και να μην έχουν πολύ ύψος, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C και μόλις είναι έτοιμα τα ρολάκια, ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας με τη βοήθεια ενός σύρματος ή του μίξερ το πολύ καλά μαλακωμένο βιτάμ, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να έχουμε μια λεία μαλακή σάλτσα.
- Μόλις ψηθούν τα Cinnamon Rolls και ενώ είναι ακόμη ζεστά, τα αλείφουμε με τη σάλτσα τυριού.
- Καλή επιτυχία!
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο