Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού

BigMama
Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τα cupcakes

Για την επικάλυψη

  • 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ αυγού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
  • Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.

Για τα cupcakes

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
  • Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  • Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

  • Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
  • Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx