Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού

από BigMama
Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τα cupcakes

Για την επικάλυψη

  • 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ αυγού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
  • Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.

Για τα cupcakes

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
  • Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  • Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

  • Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
  • Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx