Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού
Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τα cupcakes
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 ml ηλιέλαιο
- 100 ml λικέρ αυγού έτοιμο ή σπιτικό
- 150 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- χαρτάκια για τη φόρμα ψησίματος
Για την επικάλυψη
- 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. λικέρ αυγού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
- Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.
Για τα cupcakes
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
- Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
- Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
- Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια