Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού
Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τα cupcakes
Για την επικάλυψη
- 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. λικέρ αυγού
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
- Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.
Για τα cupcakes
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
- Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
- Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
- Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο