Cupcakes Τερατάκια
Τα πιο "τρομακτικά" cupcakes που θα λατρέψουν τα παιδιά!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 125 γρ. βιτάμ μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 75 ml γάλα
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
- λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 12 στρογγυλά μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. αμυγδαλόπαστα
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Σε μια φόρμα για μάφινς 12 θέσεων τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις (160° C στον αέρα).
- Για τη ζύμη χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών σε δόσεις,, εναλλάξ με το γάλα.
- Με τη βοήθεια ενός σκουπ παγωτού, παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και το μοιράζουμε στις θήκες των μάφινς.
- Ψήνουμε τα cupcakes στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου και μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για τη διακόσμηση
- Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με 3 κ.σ. νερό και 2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την ινδική καρύδα και προσθέτουμε 4-5 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φοράμε γάντια μιας χρήσεως και ανακατεύουμε την ινδική καρύδα για να απλωθεί καλά το χρώμα.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα cupcakes με το γλάσο και μετά τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα. Αφήνουμε για λίγο το cupcake στην άκρη για να σφίξει λίγο το γλάσο.
- Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε μια μικρή σχισμή στην οποία μέσα βάζουμε ένα σοκολατένιο μπισκοτάκι.
- Από την αμυγδαλόπαστα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για μάτια. Στο κέντρο της κάθε μπαλίτσας τοποθετούμε μια σταγόνα σοκολάτας. "Στερεώνουμε" τα μάτια πάνω στα cupcakes αλείφοντας με λίγο γλάσο και κρατώντας σταθερά για λίγο μέχρι να στεγνώσει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο