Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Λεμόνι
Μέσα σε 10 μόλις λεπτά έχεις το πιο νόστιμο Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με λεμόνι, χωρίς μίξερ και χωρίς ψήσιμο! "Carlota de Limon"
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 22cm στρογγυλό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. χυμό λεμόνι ή μισή κούπα
- ξύσμα από λεμόνι
- 400 γρ. μπισκότα
Για το γλάσο
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
- 1½ κ.σ. σπορέλαιο
- ξύσμα από λεμόνι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
- Στρώνουμε στη φόρμα μας μια σειρά από μπισκότα και ρίχνουμε λίγη από την κρέμα, έτσι ώστε να καλυφθούν.
- Στρώνουμε ακόμη μια σειρά και καλύπτουμε με λίγη από την κρέμα. Τέλος στρώνουμε και μια τρίτη σειρά από μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γλάσο
- Σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
- Αφήνουμε το γλυκό άλλες 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo YouTube: "Frida's Passion gr"
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο