Εκμέκ κανταΐφι

 

από BigMama
Σιροπιασμένο φύλλο κανταΐφι, αρωματική κρέμα βανίλιας, ανάλαφρη σαντιγί και τριμμένο καρύδι. Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου;
ekmek_kataifi
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη βάση:

  • 300 γρ. κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )

Για την κρέμα:

  • 5 κούπες γάλα πλήρες
  • ¾ κούπες ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγα καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι:

  • κούπες ζάχαρη
  • κούπες νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Για την επικάλυψη:

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 25x35 εκ..
  • Ανοίγουμε το κανταΐφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους.
  • Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο.
  • Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. (25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο)
  • Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με λίγα καρύδια.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι.
  • Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα το οποίο βάλαμε στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύοντάς το συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει και να γίνει κρέμα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανιλίνες.
  • Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε επάνω από το κανταΐφι
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζουμε πάλι με καρύδια.
  • Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx