Εύκολες Αλμυρές Αυγοφέτες
Αν έχετε λίγο μπαγιάτικο ψωμί, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις πανεύκολες αλμυρές αυγόφετες. Ένα γρήγορο σνακ για όλες τις ώρες.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 350 γρ. ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 αυγά
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 80 ml σπορέλαιο
- 300 γρ. κασέρι τριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να διαλυθεί ο κρόκος και να αναμιχθεί με τα ασπράδια.
- Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και λίγο από το τριμμένο κασέρι.
- Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί .
- Βουτάμε μια φέτα ψωμιού μέσα στα αυγά να καλυφθεί καλά και τοποθετούμε πάνω στο ταψί μας. Συνεχίζουμε για όλο το ψωμί με τον ίδιο τρόπο. Προτιμήστε μπαγιάτικο ψωμί καθώς γίνονται καλύτερες οι αυγόφετες.
- Μόλις τελειώσουμε, ρίχνουμε το περίσσευμα των αυγών πάνω από τις φέτες μας με ένα κουτάλι και τέλος τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο