Εύκολη Πανακότα
Εύκολη, κλασική Πανακότα με άρωμα βανίλιας. Το πιο ελαφρύ επιδόρπιο το οποίο, ιδανικά, συνοδεύεται από γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 170 ml φρέσκο γάλα
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κ.σ. γλυκό κουταλιού βύσσινο ή σιρόπι βύσσινο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολάκι βάζετε κρύο νερό και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης. Τα αφήνετε να μουλιάσουν και συνεχίζετε με την ετοιμασία της κρέμας.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού σκεπάσετε με ένα καπάκι η με μια μεμβράνη, περιμένετε να πάρει βράση.
- Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε 1-2 λεπτά να ηρεμήσει.
- Παίρνετε στα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα πιέζετε στύβοντάς τα για να φύγει το περιττό νερό. Τα ρίχνετε στη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε την κρέμα σε μια κανάτα ή σε άλλο σκεύος με στόμιο, για να σας βοηθήσει να τη μοιράσετε σε ποτηράκια ή βαζάκια. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερα ποτηράκια θα κάνετε περισσότερες μερίδες. Αν επιλέξετε μεγαλύτερα, θα έχετε λιγότερες μερίδες.
- Αφήνετε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά και να σφίξει.
- Προσθέτετε το γλυκό κουταλιού βύσσινο ή το σιρόπι και σερβίρετε. Η ποσότητα που θα προσθέσετε εξαρτάται από τα γούστα σας. Αν θέλετε μπορείτε να ξεφορμάρετε την πανακότα σε ένα πιατάκι, να ρίξετε πάνω το γλυκό βύσσινο ή το σιρόπι και να σερβίρετε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο