Εύκολη Πανακότα

 

από BigMama
Εύκολη, κλασική Πανακότα με άρωμα βανίλιας. Το πιο ελαφρύ επιδόρπιο το οποίο, ιδανικά, συνοδεύεται από γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Κουζίνα : Ιταλική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζετε κρύο νερό και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης. Τα αφήνετε να μουλιάσουν και συνεχίζετε με την ετοιμασία της κρέμας.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού σκεπάσετε με ένα καπάκι η με μια μεμβράνη, περιμένετε να πάρει βράση.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε 1-2 λεπτά να ηρεμήσει.
  • Παίρνετε στα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα πιέζετε στύβοντάς τα για να φύγει το περιττό νερό. Τα ρίχνετε στη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
  • Βάζετε την κρέμα σε μια κανάτα ή σε άλλο σκεύος με στόμιο, για να σας βοηθήσει να τη μοιράσετε σε ποτηράκια ή βαζάκια. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερα ποτηράκια θα κάνετε περισσότερες μερίδες. Αν επιλέξετε μεγαλύτερα, θα έχετε λιγότερες μερίδες.
  • Αφήνετε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Προσθέτετε το γλυκό κουταλιού βύσσινο ή το σιρόπι και σερβίρετε. Η ποσότητα που θα προσθέσετε εξαρτάται από τα γούστα σας. Αν θέλετε μπορείτε να ξεφορμάρετε την πανακότα σε ένα πιατάκι, να ρίξετε πάνω το γλυκό βύσσινο ή το σιρόπι και να σερβίρετε.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx