Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου

 

από BigMama
Για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, αυτή η Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου είναι ιδανική. Ελάχιστα υλικά και ελάχιστος χρόνος και έχετε ένα τέλειο γλυκό ψυγείου.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 50 ml λικέρ πικραμύγδαλο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
  • 1 λίτρο γάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 150 ml γάλα. και προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο.
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τα τοποθετούμε έτσι που να καλυφθεί όλη η βάση.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα μια κουταλιά σούπας πικραμύγδαλο.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και πάνω στην κρέμα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτώντας τα και αυτά στο γάλα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει, για να μπορέσουμε να τη στολίσουμε.
  • Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω και γύρω-γύρω καλύπτοντας ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου παντού και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx