Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου
Για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, αυτή η Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου είναι ιδανική. Ελάχιστα υλικά και ελάχιστος χρόνος και έχετε ένα τέλειο γλυκό ψυγείου.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
- 50 ml λικέρ πικραμύγδαλο
- 500 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
- 1 λίτρο γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 150 ml γάλα. και προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τα τοποθετούμε έτσι που να καλυφθεί όλη η βάση.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα μια κουταλιά σούπας πικραμύγδαλο.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και πάνω στην κρέμα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτώντας τα και αυτά στο γάλα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει, για να μπορέσουμε να τη στολίσουμε.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω και γύρω-γύρω καλύπτοντας ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου παντού και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια