Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου
Για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, αυτή η Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου είναι ιδανική. Ελάχιστα υλικά και ελάχιστος χρόνος και έχετε ένα τέλειο γλυκό ψυγείου.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
- 50 ml λικέρ πικραμύγδαλο
- 500 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
- 1 λίτρο γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 150 ml γάλα. και προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τα τοποθετούμε έτσι που να καλυφθεί όλη η βάση.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα μια κουταλιά σούπας πικραμύγδαλο.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και πάνω στην κρέμα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτώντας τα και αυτά στο γάλα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει, για να μπορέσουμε να τη στολίσουμε.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω και γύρω-γύρω καλύπτοντας ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου παντού και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο