Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές
Ετοιμάστε αυτό το εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα βανίλιας και Σιροπιασμένες Φρυγανιές. Τόσο απλό στην παρασκευή του αλλά παράλληλα τόσο νόστιμο!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι
- 250 γρ, νερό καυτό
- 250 γρ, ζάχαρη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 90 γρ, ζάχαρη
- 100 γρ, κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αυγού
- 2 βανίλιες
- 40 γρ, βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
- 200 γρ, σαντιγί
- λίγη κανέλα ή κακάο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας καλά περιμένουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
- Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια που θα εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Για το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει καλά το σιρόπι, βουτάμε μέσα τα παξιμάδια μας και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 20x15 εκ.. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε και αυτό πάνω στις φρυγανιές.
- Με το ραβδομπλέντερ, χτυπάμε την κρέμα μας για να την κάνουμε λεία και αφράτη και την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
- Τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ωραίες ροζέτες πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κακάο..
- Tips: Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα μόλις βράσει η κρέμα.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο