Εύκολο & Πεντανόστιμο Πεϊνιρλί
Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για να κάνετε τα δικά σας σπιτικά πεϊνιρλί από το Jim Michailidi.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 ml χλιαρό νερό
- 60 ml χλιαρό γάλα
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. τυρί γκούντα
- 130 γρ. παριζάκι
- μαυροπίπερο
- 1 αυγό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ της κουζινομηχανής βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε με το γάντζο για 7 λεπτά. (Αν δεν έχετε κουζινομηχανή, θα κουραστείτε λίγο περισσότερο κάνοντας την ίδια διαδικασία με το χέρι)
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Τρίβουμε το τυρί και το βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το παριζάκι σε κυβάκια και το ανακατεύουμε μαζί με το τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βγάζουμε τη ζύμη μας, την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και μετά τη χωρίζουμε σε 4 μικρότερες ίσες μπάλες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουσραστούν για 20 λεπτά.
- Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής, παίρνουμε μια μπάλα και την ανοίγουμε με έναν πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Το μήκος θα είναι περίπου 25 εκ. και το πλάτος περίπου 20 εκ.
- Ρολάρουμε λίγο τη ζύμη από τη μακριά πλευρά προς το κέντρο, και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε λίγο κενό στη μέση, όπου θα μπει η γέμιση και στο πάνω και στο κάτω μέρος ενώνουμε τη ζύμη πιέζοντας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια "βαρκούλα". Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
- Μοιράζουμε τη γέμιση τυριού στις βαρκούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.
- Μόλις ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια, βγάζουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τη ζύμη.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά της αρεσκείας σας.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο