Φακές κοκκινιστές
Μα πόσο νόστιμες γίνονται οι Φακές όταν είναι κοκκινιστές! Μια παραδοσιακή, θρεπτική συνταγή για το αγαπημένο αυτό όσπριο.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φακές χονδρές
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλινο προαιρετικά
- 400 γρ. τομάτες κονκασέ
- 4 κ.σ. χυμό τομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. δενδρολίβανο προαιρετικά
- αλάτι -πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, κόβουμε το καρότο σε ροδέλες ή σε κύβους.
- Πλένουμε τις φακές. Σε κατσαρόλα βάζουμε σε κρύο νερό τις φακές και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Προσθέτουμε το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τη τομάτα, χυμό τομάτας, δάφνη και τα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
- Προσθέτουμε νερό ώστε να είναι πάνω από τις φακές.
- Αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα 30 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν απαιτείται να προσθέσουμε νερό. Πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο