Φακές νηστίσιμες χωρίς λάδι

από BigMama
Κάθε Μ. Παρασκευή νηστεύουμε και το λάδι. Αυτές οι φακές δεν έχουν λάδι αλλά δεν υστερούν σε νοστιμιά

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 3 ψήφοι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες

Υλικά
 

  • 2 κούπες φακές
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο δενδρολίβανο τριμμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Διαλέγω τις φακές να μην έχουν κανένα πετραδάκι και τις ξεπλένω με 2-3 νερά. Αν θέλω προσθέτω και λίγο ξύδι στο πρώτο νερό.
  • Βάζω τις φακές στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό και αφήνω να πάρουν μια βράση και μετά τις στραγγίζω καλά.
  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και κόβω σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.
  • Σοτάρουμε (χωρίς λάδι) τις φακές και το κρεμμύδι με το μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Προσθέτω την πατάτα, το καρότο, το δενδρολίβανο τη δάφνη, το σκόρδο, τη ρίγανη το αλάτι και νερό, τόσο που να σκεπάζει τις φακές περίπου 3 φορές. Αφήνω τις φακές να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου μια ώρα (ανάλογα με την ποιότητα).
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx