Φανουρόπιτα αφράτη που δεν τρίβεται
Στις 27 Αυγούστου κάθε έτους προσφέρεται η Φανουρόπιτα στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Η παραδοσιακή αυτή γλυκιά πίτα είναι νηστίσιμη και μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 600 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, ανακατεύουμε και στο τέλος το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20x25 εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Video
@bigmamacooks.gr Φανουρόπιτα Αφράτη που δεν τρίβεται Χρόνια Πολλά #recipes #bigmamacooks #συνταγές #συνταγή ♬ Sunny Day - Ted Fresco
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο