Φανουρόπιτα αφράτη που δεν τρίβεται

 

BigMama
Στις 27 Αυγούστου κάθε έτους προσφέρεται η Φανουρόπιτα στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Η παραδοσιακή αυτή γλυκιά πίτα είναι νηστίσιμη και μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Γιορτές, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, ανακατεύουμε και στο τέλος το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20x25 εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
5 από 5 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx