Φανταστική Μπουγάτσα με κρέμα

από BigMama
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα, με τις οδηγίες του Jim Michailidi.
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )5 μπουγάτσες

Υλικά
 

Για την κρέμα

Για την πίτα

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
  • Μόλις βράσει και πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
  • Μετά από μια ώρα η κρέμα έχει κρυώσει και έχει σφίξει. Την ανακατεύουμε για να αφρατέψει λίγο.
  • Στρώνουμε σε μια επιφάνεια ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο, πάνω στο προηγούμενο, και βουτυρώνουμε.
  • Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε το 1/5 της κρέμας και το διπλώνουμε στο 1/3, από τη μια πλευρά προς το κέντρο, έτσι ώστε να καλύψουμε την κρέμα. Βουτυρώνουμε.
  • Διπλώνουμε από την άλλη πλευρά το φύλλο προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
  • Φέρνουμε τις αντίθετες άκρες προς τα μέσα για να κάνουμε ένα πακέτο από το οποίο δεν θα φεύγει η κρέμα και τοποθετούμε τη μπουγάτσα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Η δόση βγάζει 5 μπουγάτσες.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200° C μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες. Μόλις είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx