Φανταστική Μπουγάτσα με κρέμα
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα, με τις οδηγίες του Jim Michailidi.
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
Για την πίτα
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
- Μόλις βράσει και πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
- Μετά από μια ώρα η κρέμα έχει κρυώσει και έχει σφίξει. Την ανακατεύουμε για να αφρατέψει λίγο.
- Στρώνουμε σε μια επιφάνεια ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο, πάνω στο προηγούμενο, και βουτυρώνουμε.
- Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε το 1/5 της κρέμας και το διπλώνουμε στο 1/3, από τη μια πλευρά προς το κέντρο, έτσι ώστε να καλύψουμε την κρέμα. Βουτυρώνουμε.
- Διπλώνουμε από την άλλη πλευρά το φύλλο προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
- Φέρνουμε τις αντίθετες άκρες προς τα μέσα για να κάνουμε ένα πακέτο από το οποίο δεν θα φεύγει η κρέμα και τοποθετούμε τη μπουγάτσα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Η δόση βγάζει 5 μπουγάτσες.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200° C μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες. Μόλις είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο