Φασόλια Χάντρες με Πιπεριές
Ένα πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί το καλοκαίρι με φρέσκα υλικά, τα φασόλια χάντρες ή και το χειμώνα με τα γνωστά μπαρμπουνοφάσολα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Υλικά
- 1000 γρ. φασόλια χάντρες ή ξερά
- 4 πιπεριές κόκκινες
- 4 πιπεριές πράσινες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι - πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
Παρασκευή
- Βάζουμε τα ξερά φασόλια από την προηγούμενη σε νερό να μουσκέψουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να σιγοβράσουν με νερό να τα σκεπάζει και λίγο αλάτι για περίπου 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Χρησιμοποιούμε σκεύος με σκέπασμα.Στον πάτο βάζουμε τις μισές τομάτες και το μισό κρεμμύδι. Στρώνουμε τις μισές πιπεριές και ραντίζουμε με λάδι, πάπρικα, αλάτι, Στη συνέχεια στρώνουμε τα φασόλια και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά, κατά τον ίδιο τρόπο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το ζουμί ώστε να τα σκεπάζει περίπου ως τη μέση.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 90 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη λιώσουν και τα αφήνουμε να ψηθούν, ώστε να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο