Φετουτσίνι με Κοτόπουλο και Μανιτάρια
Λαχταριστά Ζυμαρικά Φετουτσίνι με Κοτόπουλο και Μανιτάρια. Ένα εύκολο πεντανόστιμο πιάτο με λίγα υλικά και πλούσια γεύση.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
- 3 μισά στήθη κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα τριμμένη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο γιατί θα τραβήξουν και από την κρέμα στο τέλος.
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες, το ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το για να μην κρυώσει.
- Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθούν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 6 έως 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστεί για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθούν και να αρχίσουν να πήζουν ελαφρώς. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αφήνουμε ένα λεπτό να ζεσταθούν όλα μαζί. Αφήνουμε το φαγητό μας να "ξεκουραστεί" για 10 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και με τριμμένη παρμεζάνα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο