Φρέσκα Ψωμάκια σε 35 λεπτά
Ετοίμασε φρέσκα, λαχταριστά, ψωμάκια μέσα σε 35 λεπτά. Μέχρι να ξυπνήσει όλη η οικογένεια το πρωινό της Κυριακής είναι έτοιμα.Αλλά και για τις καθημερινές!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 270 ml χλιαρό νερό
- 2 πακέτα ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 85 ml λάδι
- 1 αυγό
- 500 γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
- 1½ κ.γ. αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 200° C και βάζω ένα άδειο ταψί στην προτελευταία σχάρα.
- Σε ένα μπολ ή στην κουζινομηχανή με γάντζο, βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι ανακατεύοντας ελαφρά. Αφήνουμε πέντε λεπτά να σταθεί.
- Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνω. Είτε με την κουζινομηχανή είτε με το χέρι, για μερικά λεπτά μέχρι να έχω μια λεία ζύμη.
- Κάνω τη ζύμη μια στρογγυλή μπάλα και τη βάζω πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Χωρίζω στα 4 και μετά κάθε κομμάτι σε άλλα 3-4 κομμάτια. Κάνω το κάθε κομμάτι σαν μια μπάλα "κρύβοντας" τη ζύμη στο κάτω μέρος. Τα τοποθετώ πάνω σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί. Αν θέλω να μου γίνουν πιο μαλακά προσπαθώ να μην αφήσω μεγάλο κενό ανάμεσα στα ψωμάκια ενώ αν τα θέλω τραγανά αφήνω μεγαλύτερο κενό, για να ψηθούν καλά γύρω γύρω. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να ανέβουν για 10 λεπτά
- Μόλις περάσει ο χρόνος, αν θέλω χαράζω τα ψωμάκια μου σταυρωτά και τα βάζω στο φούρνο. Προσθέτω 250 ml ζεστό νερό στο άδειο ταψί που είχα βάλει από την αρχή στο φούρνο και κλείνω το φούρνο.
- Ψήνω στους 200° C στον αέρα για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το κοκκίνισμα που επιθυμώ.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο