Fudge Μπισκότου του Σάββα
Απίθανο, πανεύκολο κέρασμα, με 4 μόνο υλικά. Ο Σάββας Πούμπουρας σας δίνει τη βασική συνταγή για το δικό του fudge, με άλειμμα μπισκότου και μπισκότα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 360 γρ. λευκή σοκολάτα
- 120 γρ. άλειμμα μπισκότου & ταχίνι
- μπισκότα Lotus κατά προτίμηση
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το ζαχαρούχο και να λιώσει η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το άλειμμα μπισκότου και ανακατεύουμε.
- Τέλος βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια. Όσο πιο crunchy το θέλουμε, τόσο περισσότερα μπισκότα βάζουμε.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Απλώνουμε ομοιόμορφα με πάχος περίπου 1,5-2 εκ.
- Ζεσταίνουμε λίγο άλειμμα μπισκότου στο φούρνο μικροκυμάτων, για να γίνει πιο ρευστό και το ρίχνουμε πάνω από το fudge. Σπάμε μερικά μπισκότα ακόμη και τα ρίχνουμε πάνω στο ρευστό άλειμμα.
- Βάζουμε το ταψάκι μου στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να κρυώσει καλά το fudge και να σφίξει.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι για να σπάει τη γλύκα.
- Αν δεν βρίσκουμε μπισκότα Lotus, βάζουμε μπισκότα κανέλας ή οποιαδήποτε άλλα μπισκότα μας αρέσουν. Αν δεν βρίσκουμε άλειμμα μπισκότου, βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει! Πραλίνα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο...
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Σάββας Πούμπουρας | Instagram savas_poumpouras
Δείτε το βίντεο στο Instagram εδώ
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο