Φουσίλι λούνγκι με σάλτσα κολοκυθιού
Ένα πεντανόστιμο γρήγορο πιάτο με φουσίλι και κολοκυθάκια.
Υλικά
- 400 γρ, φουσίλι λούνγκι (fusilli lunghi)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια πολύ λεπτά κομμένα
- 2 κ.σ. λάδι
- 150 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά χόρτα και σκόρδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι.
- Αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου τα κολοκυθάκια μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί (με προσοχή).
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά ανακατεμένα με τη σάλτσα κολοκυθιού και πασπαλισμένα με την παρμεζάνα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο