Γαλακτομπούρεκο
Φανταστικό, σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο από το Foodadvisor_blogger. Το πιο ωραίο γλυκό ταψιού, με αφράτη κρέμα μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη
- 450 γρ. νερό
- 1 stick κανέλας
- 1 φλούδα από λεμόνι
- 75 γρ. μέλι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Μόλις κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°-170° C πάνω κάτω και αέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου (45x37 εκ. περίπου). Στρώνουμε τα 7 πρώτα φύλλα, ραντίζοντας το καθένα από αυτά με βούτυρο, πριν στρώσουμε το επόμενο. Προσοχή! δεν ακουμπάμε τα φύλλα με το πινέλο, μόνο τα ραντίζουμε.
- Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα ραντίζουμε ένα ένα με βούτυρο. Το τελευταίο φύλλο πάνω πάνω το γυρνάμε στις άκρες για να φυλακίσουμε την κρέμα και βουτυρώνουμε καλά με το πινέλο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο, το σιροπιάζουμε, όταν θα είναι ακόμη ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
- Καλή επιτυχία!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Instagram: @foodadvisor_blogger | FoodAdvisor Gr
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο