Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο

 

από Greek Cooking by Katerina
Πανεύκολη συνταγή για Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο. Ένα απλό και νοστιμότατο Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σκεύος:  26cm στρογγυλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 βανιλίνες
  • επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα μπορείτε να βάλετε και καστανή
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170°C ή στις αντιστάσεις στους 180° για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.
  • Καλή όρεξη!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Greek Cooking by Katerina  
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube: Greek Cooking by Katerina  
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx