Γαλλικά Cruller Donuts
Τα γαλλικά Crulller Donuts είναι αφράτα ανάλαφρα σου, σε σχήμα μεγάλου δαχτυλιδιού, βουτηγμένα μέσα σε γλάσο από ζάχαρη άχνη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 κούπα νερό
- 3 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σ. βούτυριο ή βιτάμ
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- ⅛ κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1½ κ.σ. γάλα
Σημειώσεις
Instructions
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το νερό. Προσοχή να μην κάψετε το μείγμα.
- Μόλις δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, κατεβάστε από τη φωτιά.
- Βάλτε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε για 1-2 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.
- Στη συνέχεια προσθέτετε ένα ένα τα αυγά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με μύτη σε σχήμα αστεριού, διαμέτρου 1,25 εκ. περίπου.
- Στο ταψί του φούρνου στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και δημιουργείτε στρογγυλά κουλουράκια με τη ζύμη. Αφήνετε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζετε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Θέλετε ένα παχύρρευστο γλάσο στο οποίο θα βουτήξετε τα cruller donuts για να επικαλυφθούν. Μπορείτε αν θέλετε να το περιχύσετε πάνω τους έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τρώγονται κατά προτίμηση φρέσκα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο