Μπαγκέτα
Φτιάξτε τη δική σου Γαλλική Μπαγκέτα και γέμισέ την με ότι θέλεις. Ιδανική για να την πάρουν τα παιδιά στο σχολείο και όχι μόνο!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή (9 γρ.)
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. ζεστό νερό
- σουσάμι
- 1 κομμάτι χαρτί ψησίματος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το ζεστό νερό.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την μαγιά.
- Ζυμώνουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί.
- Λαδώνουμε τον πάγκο βάζουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
- Το κάθε κομμάτι το κάνουμε ένα μπαστουνάκι.
- Στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί της κουζίνας και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Χαράζουμε τις μπαγκέτες. Ραντίζουμε με νερό βρύσης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220° C για 25-30 λετπά.
- Καλή Επιτυχία!!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο