Γεμιστά Κρεμμύδια στο φούρνο

 

από Cookbloggr
Η γλύκα από τα Γεμιστά Κρεμμύδια στο φούρνο, σε συνδυασμό με το ρυζάκι , τα μυρωδικά και την κόκκινη σάλτσα είναι φανταστική!
γεμιστά κρεμμύδια στο φούρνο
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Μεζέδες, Νηστίσιμα, Οικονομικά, Ορεκτικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κιλό μεγάλα κρεμμύδια άσπρα περίπου 6-7
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδα σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1/3 ματσάκι άνηθος
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ των 200ml
  • αλάτι- πιπέρι - ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη ντοματοπελτέ
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τη γέμιση

  • Σε βαθύ τηγάνι προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω το 1 κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, κολοκυθάκι και προσθέτω το ρύζι.
  • Αφού το σοτάρω 2’ λεπτά μαζί με τα λαχανικά, προσθέτω τον ντοματοπελτέ και την μισή ποσότητα ντομάτας κονκασέ και μισή ποσότητα συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας. Προσθέτω τα μπαχαρικά και 2 ποτήρια νερό , χαμηλώνω το μάτι και σιγοβράζω μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Προσθέτω ψιλοκομμένα τον μαϊντανό και τον άνηθο ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Για τα κρεμμύδια

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτω νερό και αφού βράσει το νερό προσθέτω καθαρισμένα τα κρεμμύδια ολόκληρα και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζω σε σουρωτήρι και τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Χαράζω τα κρεμμύδια μου και προσπαθώ να βγάλω φλούδα φλούδα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζω κάθε φλούδα και την τυλίγω και την τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί.

Για την σάλτσα ντομάτας

  • Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτω λίγο ελαιόλαδο την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τόσο νερό όσο να γεμίσει το μισό ταψί μου. Αφήνω να πάρει μία βράση και προσεκτικά το ρίχνω πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτω 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και καλύπτω με αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C αέρα για 30 λεπτά με κλειστό αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx