Γιουβαρλάκια με Τραχανά
Γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά και γλυκό τραχανά. Μια κλασική σούπα, η οποία ενισχύεται γευστικά από την προσθήκη του τραχανά.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μπασίνα ή μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον τραχανά, το ψιλοκομμένο άνηθο, τον κιμά, τα ασπράδια από τα 2 αυγά και αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
- Στην συνέχεια, με το μείγμα πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το τριμμένο καρότο. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρουν βράση.
- Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Όταν περάσει η μισή ώρα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των 2 αυγών μαζί με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Στο μπολ με το αυγολέμονο παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά – σιγά, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να χτυπάμε για να γίνει το αυγολέμονο.
- Τοποθετούμε και πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Ανακινούμε δυνατά την κατσαρόλα για να ανακατευτεί, χωρίς όμως να βάλουμε κουτάλα για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
- Τέλος, την αφήνουμε στην φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα, ώστε να πάρουν μια βράση και την βγάζουμε.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με μπούκοβο ή πάπρικα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Στέλιος Δουχάνης - Chef
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο