Γιουβαρλάκια σε Ρύζι
Σούπα Γιουβαρλάκια σε ρύζι, με αβγολέμονο. Μια αγαπημένη συνταγή που σίγουρα θυμίζει σε όλους μας τα παιδικά μας χρόνια!
Υλικά
Γιουβαρλάκια
- 250 γρ. κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι – πιπέρι
- ρίγανη ή μπαχάρι ή κύμινο προαιρετικά
Σούπα
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα
Αβγολέμονο
- 1 κρόκος αβγού
- 1 αβγό
- 1 λεμόνι
- Γαρνίρισμα
- μαϊντανός
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Στύβουμε στον λεμονοστύφτη το λεμόνι.
Για τα γιουβαρλάκια:
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, το ασπράδι, αλάτι, πιπέρι. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο ρίγανη ή κύμινο ή μπαχάρι. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Έπειτα, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια με μικρές μπαλίτσες.
Για τη σούπα:
- Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε τα γιουβαρλάκια από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε νερό, αν είναι απαραίτητο για να γίνει η σούπα, το κοχλάζουμε και στη συνέχεια σε αυτό βράζουμε το ρύζι.
Για το αβγολέμονο:
- Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε στο μείγμα με μια κουτάλα, προσεκτικά λίγο λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε αργά, το αβγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί η σούπα και όχι να βράσει.
Για το γαρνίρισμα:
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο