Γιουβετσάκι Κατσαρόλας με Κιμά

από BigMama
Εναλλακτικό, νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι κατσαρόλας με κιμά. Η συνταγή είναι από την Tzela Antonopoulou και είναι ιδανική όταν ο χρόνος μας πιέζει.
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό (μπορείτε όμως και μέτριο)
  • ½ φλ. κρασί
  • 1 pummaro
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίτρο νερό
  • μπόλικο τυράκι για σερβίρισμα (κεφαλογραβιέρα)

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Καβουρδίζω τον κιμά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
  • Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζω να σοτάρω.
  • Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα.!
  • Σβήνω με το κρασάκι και το γυρίζω μέχρι να εξατμιστεί!!
  • Προσθέτω το πουμαρό,το νερό και το λάδι.
  • Βράζω για 5-10 λεπτά και προσθέτω το κριθαράκι. Βράζω για 7 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά. (Θα έχει ζουμάκι ακόμα ο κιμάς και το κριθαράκι θα κρατάει).
  • Αφήνω να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρω με τυράκι!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Tzela Antonopoulou
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx