Γλυκό ψυγείου με Ροδάκινα κομπόστα

 

από BigMama
Ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό ψυγείου με ήπια γλύκα, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Ψυγείο 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 15 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (200 γρ.)
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 600 ml γάλα
  • 1 κουτί ροδάκινα κομπόστα σε ελαφρύ σιρόπι (στραγγισμένο βάρος 480 γρ. περίπου)
  • κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και κρατάμε το σιρόπι. Κόβουμε τα κομμάτια του ροδάκινου σε φέτες.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ 25x35 εκ. και αφού βουτήξουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές, τα απλώνουμε στο πυρέξ. (Προσοχή! μόνο τα βουτάμε με γρήγορες κινήσεις. Δεν τα αφήνουμε να ρουφήξουν πολύ σιρόπι)
  • Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το κρύο γάλα για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια και από πάνω απλώνουμε τις φέτες από ροδάκινο πιέζοντας ελαφρά να "κολλήσουν" μέσα στην κρέμα.
  • Χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στα ροδάκινα.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
5 από 4 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx