Γλυκά Μπαστούνια Σφολιάτας
Γρήγορο γλυκό σνακ με τραγανή σφολιάτα και γέμιση από φουντούκια. Τα γλυκά αυτά σπιράλ είναι εθιστικά και δεν μπορεί ποτέ να φας μόνο ένα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αυγό και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα. σε όλη την επιφάνεια, το μείγμα φουντουκιού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
- Κόβουμε το φύλλο στη μέση οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε δύο μακριές λωρίδες.
- Από την κάθε λωρίδα κόβουμε κάθετα λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκ.,, τις στρίβουμε σε σπιράλ και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια αφήνουμε τα μπαστουνάκια να κρυώσουν.
- Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστουνάκια. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο