Γλυκά Μπαστούνια Σφολιάτας

από BigMama
Γρήγορο γλυκό σνακ με τραγανή σφολιάτα και γέμιση από φουντούκια. Τα γλυκά αυτά σπιράλ είναι εθιστικά και δεν μπορεί ποτέ να φας μόνο ένα.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )24 τεμάχια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αυγό και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα. σε όλη την επιφάνεια, το μείγμα φουντουκιού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
  • Κόβουμε το φύλλο στη μέση οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε δύο μακριές λωρίδες.
  • Από την κάθε λωρίδα κόβουμε κάθετα λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκ.,, τις στρίβουμε σε σπιράλ και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια αφήνουμε τα μπαστουνάκια να κρυώσουν.
  • Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστουνάκια. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx