Γλυκό ψυγείου Κρέμα Ανανά

από BigMama
Κομμάτια ανανά και σαβαγιάρ "κρυμμένα" μέσα στην πλούσια γευστική κρέμα, κάνουν αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου να είναι το ιδανικό επιδόρπιο.
Προετοιμασία 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Τσέχικη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κουτί ανανά κονσέρβα
  • ½ κούπα χυμό μήλου ή χυμό μήλου-αχλάδι
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγί
  • 10 σαβαγιάρ
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μαύρο ρούμι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το χυμό του. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομματάκια ενώ το χυμό τον ζεσταίνουμε σε ένα μπεν μαρί.
  • Σε ένα μπολ (ή και στο μούλτι) βάζουμε το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στο χυμό του ανανά που έχει ζεσταθεί στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Περίπου 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια ανανά στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Σε ένα πυρέξ 20x20 σπάμε 3 σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και τα απλώνουμε εδώ και εκεί σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας, την απλώνουμε και επάνω της σπάμε σε κομμάτια ακόμη 3 σαβαγιάρ σε διάφορα σημεία. Στρώνουμε άλλο 1/3 κρέμας και σπάμε σε κομμάτια άλλα 3 σαβαγιάρ. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τρίτο μέρος της κρέμας. Αν θέλετε κάνετε τη διαδικασία σε τσέρκι και το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.
  • Για το στόλισμα τρίβουμε το τελευταίο σαβαγιάρ πάνω στην επιφάνεια του γλυκού. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ροζέτες από σαντιγύ ή να στολίσουμε με κομμάτια ανανά.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx